Biz Sizi Arayalım

Terazi Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

07-12-2021 09:11
Terazi Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Herkese Selamlar;
 
Bir ürün satın alma ihtiyacımız doğduğunda genellikle fazla araştırma yapmadan, asıl bakılması gerekenlerine bakmayıp, dış görüntüye göre karar vermeye çalışırız. Bu çok yanlış bir seçim şeklidir.
 
Özellikle terazi satın alırken çok daha fazla yanlış bir uygulama çünkü terazi seçerken dikkat edilmesi gereken birçok faktör bulunmaktadır.
 
İlk önce düşünülmesi gereken benim kaç kilogram kapasiteli bir teraziye ihtiyacım var yani maksimum kaç kg tartarım? Bu tabi gram da olabilir, maksimum kaç gram tartarım diye düşünüyorsak hassas bir terazi almamız gerek anlamına geliyor. 
 
Maksimum kapasite ihtiyacımızı belirlediysek hassasiyet ihtiyacımızı da düşünmemiz gereklidir. Hassasiyet; terazinin maksimum hata yapma payıdır. Örneğin; 6 kilogram kapasiteli bir terazi 1 gram gibi bir hassasiyete de sahip olabilir, 0.1 gram hassasiyete de sahip olabilir. 0.1 gram hassasiyetindeki bir terazi daha hassastır, size tarttığınız ürün hakkında daha fazla ayrıntı verir.

Bir diğer önemli bilinmesi gerekenlerden biri de minimum tartımdır. Teraziler; 0.1 gram , 0.001 gram , 2 gram gibi hassasiyetlerde olabilirler ama bu ağırlıkları terazi kefesi üzerine koyduğunuzda tartacak anlamına gelmemektedir. Her terazi; minimum yani tartmaya başlama kapsitesine sahiptir. Örneğin; 0.1 gram 'lık bir terazinin minimum tartım kapasitesi 2 gramdır. Yani daha açık anlatmak gerekirse 0.1 gram hassasiyetli bir terazi 2 gram ve üst değerlerini tartabilmektedir.

Belirlememiz gereken diğer maddelerden birisi de kefe ebadıdır. Terazinin üzerinde ne kadar büyük bir malzeme tartım yapıp yapmayacağımıza göre, büyük kefeli veya daha küçük kefeli bir terazi seçebiliriz. Hassas ve düşük kapasiteli terazilerin kefeleri genelde küçük olurken, 3 kilogram ve üstü tartan terazilerin kefeleri genelde daha büyüktür.
Bu saydığımız özellikler dışında; terazinin onaylı olup olmaması, çengelli bir terazi mi istendiği, sıvı ile temas olacaksa su korumalı bir terazi alınması gerektiği gibi birçok faktör bulunmaktadır., terazi satın alırken bunlara dikkat edilmesi gerekmektedir.
Online olarak sitemiz üzerinden sipariş vermeyecekseniz, ihtiyaçlarınızı belirledikten sonra müşteri hizmetleri arkadaşlarımız ile paylaşabilir, fiyat alabilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.